And my head told my heart: let love grow

Jag måste ju berätta vad mer vi gjorde igår! Vi hade en heldag med skoj ju.

Först möttes vi tidigt på morgonen för att stå i kö till cykelaffären. Sen provåkte vi på bakgården och bestämde oss tillslut för två rostiga gnisslande cyklar med snea sadlar. Cyklade överlyckliga och jättesnabbt längst hela Nicholson street ner till Royal mile och Princes street och runt till farmer's market som fortfarande var öppet. Köpte en sockrad munk och åkte vidare till ett café med träväggar och kuddsoffor och åt brunch. Med vegetarisk haggis. Spännande grejor. Sen så åkte vi hem till mig och drack vin och cider och åt vegetarisk lasagne och dajm. Himla mysigt alltihop. Sen blev det förfestpepp med spotify och sen cyklade vi två minuter till festen. På festen spelade de Mumford & sons.. hela februari kommer vara galet betingat med dem. Men de är ju bäst så det gör inget. Åhh. Allt känns precis så just nu och allt är fint. Hej och hå.

 

 


Jag är kär i min cykel.

Nu har jag varit på inflyttningsfääst. De hade black jack-bord och franska magiker och ett enoooooormt vardagsrum med en orgel och sen fick jag en bil och ett hjärta och en pussmun på min kind och shottade southern comfort med en amerikansk författare. Sen gick jag hem när min hals typ dog. Man tycker att den kanske borde domna lite efter ett par shots?! Gick gjorde jag inte heller förresten. Jag cykladeeee. Fastän de bor två gator bort. Jag har nog inte fattat innan hur otroligt kul det är att cykla. Känner mig som ett barn på julafton här.

 

Åh svar på era kommentarer på förrförra inlägget: An Education vill jag jättegärna se men den slutade gå på bio här för över en månad sen. Tyvärr! Ska be Daniel fixa den. Och Avatar kan jag absolut rekommendera. Inte minst för alla fina specialeffekter. Bara de gör filmen otrolig. Kanske inte är lika coolt när det inte är 3D dock.

 

Nu ska jag sova och imorgon ska jag cykla till jobbet. Får nog ta en ganska lång omväg för Daniel blir så orolig när jag cyklar på de stora vägarna. Menmen.

 

 


Elin, Yuki, Emma & Amé på äventyr

 

 


The lovely bones.

Smålöjlig småfin film med bra skådespelare.

 

 

Nu när jag har biokort (jag vet att ni vet men åhh, det är så bäst) kan ju jag gå på alla flmer som kommer upp och sen säga vilka som är värda att se! Är det inte käckt så säg. Eller så kan ni säga nån ni har funderat på att se så kan jag gå och se den och sen säga hur bra den var liksom. Till er tjänst.

 

Denna levde i alla fall inte upp till förväntningarna. Kanske var det det urlöjliga slutet. Eller alla löjliga specialeffekter. I alla fall, tänker inte se den igen. Kanske ser Avatar igen. Bara för att jag kan!!

Hehehe.

 

Förresten! Alla filmer jag ser hamnar nu under kategorin "Cinema". Så ni vet. I fall ni skulle undra.

 

Vill inte bryta nån slags lag så ni får bara kort på reklamen.

 

Och Emma.

 

Nu ska jag ta en tablett och somna sött. Hörs imorgon!


And now my heart stumbles on things I don't know

Nu går jag och min lugg och Emma på bio.

(Japp jag är fortfarande sjuk. Men det är inte som att bio är det mest ansträngande som finns liksom.)

Hejrå!

 

 


Liebe Marlene.

Villhavillhavillhavillhavillhavillhaaaaaaaaa

 


Awake my soul (lend me your hand and we'll conquer them all)

Men! Fortsätter att häpnas över Mumford & sons. De är ju bäst!

(och de kommer till Edinburgh om ett par veckor!!!) Uppdatering: skit. Inga biljetter kvar.

 

Hursomhaver. Suttit i sängen och druckit te sen klockan 10. 6 koppar hittils! Skönt som smör för halsen.

Här hade jag tänkt sitta mest hela dan. Det är myyyyys. Fast ikväll ska jag såklart på bio. Blir nog "The lovely bones", den verkar så fin.

 

Och imorgon ska jag köpa cykel!!!! Ser helt otroligt mycket fram emot det. Ska ta kort på den det första jag gör såklart.

 

Här får ni en bild från förrgår. Köpte massa glass och såhär såg en ut.. bajskorv på pinne. Mums.

 


Up in the air

Godkväll!

Varit på bio med mitt nyinköpta biokort. Kändes hur coolt som helst.

Såg "Up in the air", den var fin. Rolig. Speciell. Hade en enorm flaska vatten och lozenges med mig så jag inte skulle få okontrollerbara hostattacker och det gick bra. Sen blev jag hur trött som helst och det ösregnade ute men jag var ju bara tvungen att utnyttja mitt biokort!

 

 

Till lunch och middag åt jag exakt samma sak, couscous med hummus. Nu vet ni det. Det var gott. Nu ska jag äta choklad och poppa lite piller och sen blir det läggdags! Natti natti.


Day 6.

En väldans konstig och fin dag har jag haft. Blev väckt av att min manager ringde halv 7 imorse, tydligen var jag den enda som hade nycklar till framdörren så cafét kunde inte öppna.. så jag fick slänga på mig kläder och hoppa i en taxi och komma och låsa upp. Så jag var på jobbet klockan 7 imorse och sen hela dan. Sen helt plötsligt var det bara jag som kunde göra kaffe och jag blir alltid jättebossig när jag gör kaffe (tycker min manager om tydligen) och organiserar allt och det är ju hur kul som helst. Tänk! Utan mig hade allting praktiskt taget gått i stuprännan. Inte ofta jag får vara en sån viktig person heller. Sen när jag slutade kom Emma och vi fikade på jobbet (gratis ju) och sen gick vi till Doctors och tog en cider. Pratade om allt och inget och planerade våran gemensamt lediga lördag. Tidigt på morgonen ska vi gå och köpa cyklar, sen ska vi äta brunch, sen ska vi köpa fina kläder och gå hem till mig och göra oss iordning och dricka dyr cider och sen ska vi gå till dragonfly och dricka cocktails och diskutera filosofi och sen hem till hennes kompis Will på inflyttningsfest. Låter inte helfel va!

Sen köper vi nog biokort och går på bio varannan dag. Det är planen i alla fall.

 

Livet är såhär fint ibland. Jag överdriver inte det minsta. Som att ta kort på någonting, ungefär.

 

Nu ska jag dricka några koppar te och rå om min extremt smärtande gom.

Har halsfluss och ska till doktorn på fredag. Heja brittisk väggisolering/immunförsvar.


Amsterdam.

 

Biljetter bokade! I maj åker vi dit och går på third eye blind-konsert och bor på hotell i två nätter. Woho!

 

Och inte jag som tagit bilden. Ska man väl säga av rättighetsskäl antar jag. Inte den minsta aning om hur det ser ut om jag ska vara ärlig, får leta upp en händig liten turistguide nånstans.


Tremble, little lion man.

 

 

 

 

 

It came up, then it went down.

 

 

 

 

PS, Little lion man med Mumford & Sons är årets bästa låt.

Och de är lätt årets bästa band. LÄTT!


It's empty in the valley of your heart

Dagens tips:

 

&

Mumford and Sons - The Cave


Hours.

Idag har jag: blivit sjuk (satans immunförsvar, vart har du gömt dig?), skurit mig på brödkniven så det blödde i tre timmar (bara ett litet sår dock, inget att oroa sig över. Nu blöder det inte mer.), jobbat, läst, ätit mackor med krusbär/flädersylt.

Och nu är det dags att gå och lägga sig, igen. Sätta väckarklockan, igen.

Nu kändes allt plötsligt lite meningslöst och inte alls lika fint? Hjälp?!

Satans Sisyfos. Orkar inte rulla stenar, varför måste man rulla stenar?

(Så att man ska få stå på toppen en liten stund och titta sig runt såklart. Men orka.)

 

 

Äh! I morgon unnar jag mig en iskaffe, mitt på en vardag höll jag på att säga men det är ju faktiskt lördag.


Between reality and the workings of the heart.

Jag tycker om mitt liv när jag läser Murakami.

I kontrast/samspel med huvudkaraktärernas menlösa men inte meningslösa liv.

Mitt liv är skitcoolt. Vill så gärna skriva en karaktärsanalys om mig själv, men det funkar inte riktigt. Får be någon annan göra det åt mig.

Jag är inte vemsomhelst där jag sitter och dricker iskaffe om lördagarna. Vandrar ner till stan för att kolla lite på slottet och bergen. Spenderar en hel eftermiddag med en bok och godismaskar. Går på bio dimmiga kvällar och åker buss till affären då och då för att försöka börja nyttiga liv. Kämpar varje morgon och kväll för att få tag på en macaroni pie men alltid ska de vara slut när jag kommer. Halvt dör av uttråkning vissa dar på jobbet och dansar och sjunger och aldrig önskar att det ska ta slut andra dagar. Älskar och hatar. Grå vissa dagar. Dansar skotsk folkdans vissa. Träffar en tjej en dag och en vecka senare känns det helt naturligt att spendera varje ledig eftermiddag tillsammans. Det bara flyter på. Inte nödvändigt vis på ett bra sätt alltid, men åt rätt håll åtminstone.

Jag köper tillochmed likadana kläder nuförtiden. Det måste väl ändå betyda någonting? Att jag inte byter stil vareviga dag och önskar att jag hade en annan frisyr. Jag är alldeles nöjd.

Och jag tycker inte om sushi. Struntar i om Kafka Tamura tycker om sushi eller inte, jag gör det icke. Jag tycker om pasta och vitt suregsbröd med krusbärssylt.

 

Känns helt normalt och förutbestämt att jag skulle bli fast och besatt igen förresten, eller hur?

Annars hade Kafka bara varit undantaget som bekräftade regeln och det är ju himla skönt att så inte är fallet måste jag säga.

 

Oshima's silent for a time as he gazes at the forest, eyes narrowed. Birds are flitting from one branch to the next. His hands are clasped behind his head. "I know how you feel," he finally says. "But this is something you have to work out on your own. Nobody can help you. That's what love's all about, Kafka. You're the one having those wonderful feelings, but you have to go it alone as you wander through the dark. Your mind and body have to bear it all. All by yourself."


Kvällens lilla tips

Okej har ni nån humor alls så klicka här.

hahahahahahahahaha!


Till Musse!

Det här inlägget är tillägnat min katt.

 

 

Bara för att han är finast och bäst och smartast.

Ingen katt kommer någonsin vara lika cool!

Men jag tänker skaffa katt ändå.

ALTERNATIVT en dvärgkanin. Det är antingen eller som gäller.

(I så fall ska kaninen heta Moses, det bestämde jag för lääänge sen.. katten ska heta Semla och vara gräddvit. Eller Isildur, om det är en kille.)

 

 

Men! Nu var det Musse detta skulle handla om och inte framtida eftertagare. Ni som bor i närheten av honom kan väl ge honom en klapp och säga mitt namn några gånger då och då så han inte glömmer mig:)

 

Snart kommer jag hem och då ska vi ha kuuul du och jag!

 


Dance dance dance.

Hejsan.

Idag har jag vaknat av sött sms och solen som sken in genom fönstret. Sen blev det såklart molnigt men det får man vara förberedd på om man bor här. En lyxvara som solsken få man ta vara på.

I alla fall, promenerade in till stan och köpte grönglittriga tofsar och satte mig i en skön fotölj på Starbucks. Läste Dance dance dance och drack ismocha och åt beanwrap med ost. Försvinner så lätt in i mina böcker så poff hade det gått två timmar och jag beställde in en till ismocha.

 

Glömmer alltid ta med mig kameran när jag går dit men såhär ser det ut när man sitter där och myser:

 

 

Sen gick jag hem och kramades lite och ringde hem och nu ska jag laga pasta.

Imorgon börjar min maratonvecka på jobbet.

Hej & hå.


Just one day. And in that day, her whole life.

Lovar att jag skulle kunna skriva en roman här. Finns ingen plats som känns mer.. rätt, liksom.

 

---

 

Igår var jag hemma hos Emma. Hennes au pairfamilj bor i ett helt otroligt hus i Stockbridge som ligger på andra sidan Princes street ner mot havet. Så när man ska gå dit får man gå i nedförsbackar av kullersten mellan små stenhus med söta fönster. Till och med bilarna kör på kullersten. Sen kommer man ner till floden och då går man till vänster och kommer in på en halvcirkelformad väg av georgianska dörrar, där bor de. Enorm dörr och fyra våningar och vedeldad spis i köket. Öppen spis i vardagsrummet. Reliefer i taket och mosaikänglar på väggarna.

 

I alla fall, vi kollade på 500 days of Summer (igen) och åt en massa chips.

Sen gick jag hem och då var det mitt i natten och svinkallt och det tog en halv evighet.

 

Idag har jag jobbat. Sen kom Emma & mötte mig på jobbet så gick vi och köpte godis och sen till Filmhouse och kollade på A single man. Den var väldigt fin. Fick The Hours-känslor av den bra sorten.

 

När vi kom ut igen var det dimma. Och det glittrade! Urhäftigt. Jag funderade länge på om det var snö eller regn men hepp. Det var som frost fast i luften. Som flög. Och det såg verkligen ut som någon kastade glitter uppifrån.

 

Hursomhelst, imorgon är min enda lediga dag på hur länge som helst. Så jag tänkte sätta klockan och gå upp och äta frukost på ett fik och sen läsa i några timmar och skriva brev och köpa tofsar och bara ta det luuuuuuungt.


14 feb.

Valetinesmiddag.

Åh

herre

gud

 

Stekt färsk rosmarinlax i bitar, kokt potatis i bitar, stekt haloumi, rostade valnötter, hemmagjorda citronbrödkrutonger, ruccola, vårlök, tomat, sallad. Massor av allt på en stor tallrik.

Samtliga ingredienser inhandlande på Waitrose. Här byter vi upp oss minsann..

 

Annars har jag jobbat hela dan.

Imorgon ska jag på hårfärgningskväll! Tar kanske med mig kameran.

Vad har niii haft för er idag?

 

 


Filmatisering

Mina vänner!

 

Som ni vet har jag varit ganska besatt av Haruki Murakami nu ett tag. Ett år rättare sagt.

Han har fått mig att vela bli japan mer än något annat nånsin, döpa alla saker jag har till japanska namn och sitta uppe hela nätterna och måla japaner och så blir livet liksom lite finare när man läst hans böcker.

 

Nu i alla fall ska Norwegian Wood bli film! I år!

Det var väl helt underbart att höra. Och det underbaraste - den kommer vara på japanska och spelas av japaner. Hurraaa! Man vet ju aldrig med sånt liksom.

 

Går idag (på tal om) vidare från After Dark till Dance dance dance.

Därefter - Hard-boiled wonderland and the end of the world.

 

Dock kommer ingenting någonsin vara finare eller bättre än Kafka on the shore. Går inte att förklara. Men den slår allt. Allting.

 

Ni ska få en lista sen när jag är klar. Om sisådär 8 böcker till.

 

Nu blir det glass.


Starbucks, ismocha, Murakami. Lördag.

 

 

 

 


Céilidh!

Det blev dans och snurr och hopp tills vi blev alldeles svettiga och yra och cider tills vi ramlade ner för trappor. Allt till tonerna av skotsk folkmusik.

Sen hamnade vi på nån hemmafest och sen mötte jag upp Daniel och hans kompis på en nattklubb.

Sen åt jag en macaroni pie och det var väl ungefär det godaste jag smakat sen jag kom hit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mycket konstigt folk. Mycket bra kväll.


Au bar & Céilidh

Nu har jag och Emma ätit brunch på Au bar, promenerat till Stockbridge och sen gick jag till Dean village och ikväll ska vi på skotsk folkdans (céilidh) och dricka vin mest hela natten med några av hennes couch-surfing vänner. Happ. Fredagskväll here we go.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kära dagbok.

Daniel ligger och sover under mitt japanska matbord. Har ett alldels klockrent kort på saken men det vågar jag inte lägga upp.

 

Ni får istället en bild på hans ARM som sträcker sig från under bordet. Så ni fattar. Jag ser konstig ut för han där nere under bordet precis sagt något mycket ohövdligt. Då ger jag honom den där minen ett tag. Han försöker bli sams och kliar mig på hakan men hur lättövertalad tror han att jag är egentligen.

 


Vid vår uråldrade spis

Nu har vi lagat torsdagsmysmat!

Pulverpåse och quorn och krossade tomater och creme fraiche. In i ugnen och ät med tacochips och röd paprika.

Och rött vin till. Helst i tekopp.

 

 

 

 

Nu kanske det blir film om Daniel har tid. Ska tjata.

Imorgon måste jag hitta tråd och nål och en duk att sy på, som sagt ska jag hem till Carys på måndag. Kanske inte sagt vad jag ska göra där. Jo jag ska på stickträff såklart. Men eftersom jag inte kan sticka tänkte jag sy en duk. För det är jag bannemig bra på!!


One for the heartbroken lovers and one for the dreamers and then there's one just for you.

Vet ni varför jag inte kan laga fisk?

För jag får dödsångest att den ska vara rå och har kvar den i ugnen en kvart längre än det står på paketet.

Men! Hellre det än rå.

 

Jaa vad ska jag uppdatera er om idag tro..

Sitter och äter pumpasallad med getost och quinoa. Och fisk och potatis. På samma gång.

 

Tänker att jag kommer behöva jobba som en galning framöver. CSN vill ha tillbaks sina pengar så nu blir det återbetalning varannan månad! Och samtidigt vill jag spara till fin lägenhet i höst och en Sverigesemester i sommar. Minst. Hårt liv. Så nästa vecka jobbar jag 9 dar i rad, tar alla skift jag kan få. Men det är luungt, det klarar jaaag.

 

Annars så.. ska jag luncha med Emma på fredag och hem till Carys på måndag. Håller er uppdaterade om mitt sociala liv här som ni märker.

 

Nu ska jag spela gitarr! Hurra!


I write my blue songs with my blue pen

 

 


Kvällens lilla musiktips.

Klicka här så får du höra.

När vi stod på händerna i medelhavet.

Idag kom en tant in på jobbet med en Corte Ingles-kasse under armen. Min lokala mataffär i Barcelona. Blev nostalgisk.

 

Att två månader kan kännas som en evighet men försvinna och förminskas så fort till något som varit, för en allt längre tid sedan.

 

Vad gjorde jag där? Jag bodde inte, jag pluggade inte, jag jobbade inte.

Jag drack billigt vin och lagade hopkok med Moa och läste böcker och klättrade upp för berg och åt picknick på stränder och läste poesi i parker och åt pastapesto på balkongen och gick långpromenader genom stan och åt väldigt mycket glass och festade till 5 på morgonen utan att vara det minsta trött och blev lite besatt av Gaudi och gick på festival och stod på händerna i medelhavet.

 


And on the list of things

Idag har jag inte nåt nytt att säga direkt. Men försöker blogga lite oftare här så då blir inte alla inlägg lika tänkvärda och intellektuella *hrm*

Går mest omkring och längtar till våren. Då man kan gå i tshirt i världens vårmysigaste stad och dricka rosé i parken och grilla och sånt. Längtar också tills mars då jag förmodligen får svar på universitetsansökan. Tänkomtänkomtänkt oooom jag kommer iiiiin! Helt galet. Då ska jag börja leta lägenhet. För fint ska jag bo! Även om det blir ensam eller med mannen, fint ska det va. Högt i tak och vita väggar och precis i mitten av ALLT. Bredvid parken vore perfekt. Och så kan jag skaffa en cykel och bankkonto och biokort. Vilken dröm att ha biokort. Det längtar jag nog mest till av allt...

 

Sen får ni komma och hälsa på mig jämt så jag får användning av alla mina udda tekoppar.

Så kan vi hänga i parken och klättra upp för kullar och annat skoj.


Söndag

Här sitter jag på golvet och dricker rödvin en söndagskväll! Javisst.

Vi har lite ont om glas här i lägenheten, så Daniel dricker från en trasig kopp jag tog från jobbet. Funkar.

 

Idag får ni en bild på mannen min istället för mig, han är mycket sötare.

 


Artisan roast

Nyss hemkommen från en mysdag på stan. Först gick jag & Daniel till farmer's market under slottet och köpte en massa kött och en munk (som jag åt till frukost) sen mötte jag Tove och Emma utanför tågstationen och så gick vi till Artisan roast och drack stans bästa kaffe. Jag drack en chailatte. Huur gott som helst. Där satt vi i 3 ½ timme ungefär, sen gick jag till Starbucks och lunchade. Och köpte en Murakamibok till, "dance dance dance".  Emma vill börja magdansa med mig! Så vi ska börja med det nästa vecka eller veckan efter. Sen kanske det blir en roadtrip till högländerna också.

 

(Inte jag som tagit bilden, snodde den nånstans. Men där satt vi iaf.)

 


Inspired.

 

Elin målar. Och visar.

Kreativa kvällar är det bästa som finns.

 


Nothing else moves.

 

 

Befinner mig för tillfället i ett surrealistiskt Tokyo, mitt i natten, under fullmånen och dricker juice på skabbiga barer och filosoferar om livet med ärrade musiker och klappar hungriga katter i upplysta parker. Ser flickor försvinna spårlöst in i krusande tvapparater. Andas in kall höstluft.

 

Mitt fysiska jag, det som blivit kvar, sitter i en stor fotölj på Starbucks under ett panoramafönster med slottsvy och ständig busstrafik och dricker ismocha och äter cashewnötter. Från lunch till stängningstid.

 

 


Hej där mina blåbär

 

 

Här sitter jag och tar kort på mig själv. Tycker jag är fin i håret idag.. och så har jag världens finaste örhängen men det syns inte! Det får vi ta en annan dag.

 

Är fortfarande helt på 500 days of summer-humör, tror inte det är bra. Måste komma bort från det. Ska ta mig in till stan idag och köpa mapp till alla mina viktiga unipapper och payslips och en ny spegel. Min fiina fina spegel har gått sönder. Kom hem en dag efter jobbet så var den totalförstörd. Billig skit! säger Daniel men för att bli sådär pajad måste han slängt den i väggen HÅRT! Hämd planeras.

 

Just det, fick matpaket från mamma idag! Kolla!

 

Så ikväll blir det fesk och potäter.

 

 


500 days of summer

Åh bara åh. Mer än så säger jag inte.

 


Glass glass snart får jag glass

Godafton!

Sitter här på golvet och har precis ätit pizza OCH potatis med pepparkornsås!

Och sen säger Daniel att han har en överraskning.. och kommer med en ben & jerry's!

Bra kväll, som ni hör.

 

I övrigt är allt bara bra, allt känns toppen med universitetssökandet, jag VILL plugga här! Jag VILL plugga english literature och jag VILL bo här i 4 år till! Vet inte om jag känt såhär förut. I mitt liv. Tror icke det.

 

Och på lördag ska jag och Daniel till en farmer's market och köpa massa grönsaker och frukt och kött. Sen ska jag på dejt med två tjejer jag träffat på jobbet, Emma och Tove. Vi ska dricka kaffe hela dagen lång är planen.

 

Måste bara berätta om världens roligaste som hände imorse. Slängde Daniels mobil i väggen igår.. för han kittlade mig under halsen. Så hans klocka ställde om sig själv och imorse klädde han på sig och gick ut fem på morgonen när han trodde den var 8... hehehehe.

 

Och i juni åker nog jag & Isabell till Frankrike!

 

Nu ska vi kolla på 500 days of summer och äta glass.

 

Uppdatering: Det ska vi inte alls. Jag vill sova.

 


RSS 2.0