Heja Nisse!

Roligt på jobbet. Stängde med Tove. Sen tog vi varsin kopparberg från en hylla vi hittade och begav oss mot Meadows och bara satt. Sen gick vi till en pub och satt i ett fönster och drack gin & tonic.

Och imorse innan jobbet skaffade jag bankkonto, äntligen har jag alla de rätta papprena som krävs! Inte lätt inte.. Det känns coolt. Vuxenpoäng till det.

Imorgon blir det jobb och stängning med Julia (som jag kommer baka kakor med två dar i veckan från och med maj!!) och på söndag festival minsann. Och på måndag födelsedagsfest hos bagaren och på onsdag fest hos en annan tjej på jobbet.

 

Jag skyller allt bra som händer i mitt liv på Nisse. Tack Nisse.


latte art

Hörrni!

Jag har ju avancerat som barista också.

Kan numera göra fyra löv på samma latte.

Jag och en annan kille på jobbet har en inofficiell inbördes tävling - vem som kan göra snyggast kaffe/choklad. Han var först med multipla löv på samma. Sen kom jag och kickade hans ass och gör det ännu bättre! (tycker jag..) Nu har han lärt sig göra nallebjörnar och kaniner, hmf! Jag försöker och försöker men det blir liksom inget.. men snart så!

 

 

Inte jag som gjort denna men så ser det ut ungefär.

 

 

 


Sense and soul.

Hejsvejsleverpastejs!

Inatt sov jag hos Emma. Jag har till och med införskaffat en Emma-tandborste.

När jag vaknade duchade jag (mmmmm) och gick sen till parken och åt frukost och drack vin och läste Dorian Gray. När jag gjort det i två timmar gick jag till Starbucks och drack ismocha och åt muffins och fortsatte läsa. Jag tycker om den! Den är segläst men sådär härligt hippie-ig. Svårt att inte falla lite för hedonism alltså. Sen kom Emma och vi fikade lite till. Och nu är jag hemma. Och tänkte spela sims tills jag går och lägger mig. Imorgon börjar ny arbetsvecka. Hepp happ och på söndag ska jag på indiefestival och om en vecka åker vi till Amsterdam!

 


Dust that fell from your skin, dust that fell from mine.

I går efter jobbet åkte jag hem till Emma. Vi åt god middag och pratade i timmar och däckade sisådär mittinatten efter en halv film. Sova över hos Emma är det bästa som finns. Hon har världens skönaste säng och en dusch som är varm och funkar på riktigt. Inga knappar som ska sättas på en halvtimme innan och en annan knapp som ska få i gång hela maskineriet och sen så droppar den bara. Tar en evighet att bli ren. Nej, en riktig dusch.

 

Det dåliga med att sova över hos Emma är när jag ska upp och gå till jobbet och det är uppförsbacke i 45 minuter.

 

Sen på jobbet lovade jag bagaren att jag skulle komma och hälsa på i San Fransisco och sen kom Emma på min lunchrast och sen kom Lukasz och bagaren och fikade med henne efter de slutat (röra, underbart) och allt var bara bra och är bara bra. Sen så har jag ju världens bästa arbetskamrater också. Och världens bästa Emma.

 

Sa jag att jag var glad?


Sorg.

En av mina favoritmänniskor i hela välden, bagaren på jobbet, ska flytta tillbaks till San Fransisco om en månad. Jag dör. Han är ju bäst. Coolaste bagaren nånsin. Det är ju han som ser till att jag inte skär mig på allt. När han åker hem kommer jag börja skära mig igen. Det är så det funkar. Med oflit alltså. Jag är mest klumpig med vassa saker och han är bra på att visa hur man egentligen ska göra.

 

Och vem ska nu lära mig alla viktiga saker som hur man spritsar och bakar chokladmuffins?

Vem ska säga att jag är bäst om jag ser ledsen ut?

Och VEM ska jag prata Murakamisurrealism med?

Veeeeem?

 

Ingen!!

 

 


jag har tatuerat mig!

 

...nej jag skojar bara.

 

Men nånstans på kroppen skulle jag vilja ha en liten japansk rad. Ett citat från min favoritbok.

Vi får se.


Days in the park

Åh vilken bra dag det var igår. Ända sen jag kom tillbaks till Edinburgh har det liksom bara flutit på på bästa sätt.

 

I går i alla fall vaknade jag tidigt, låg kvar hur länge som helst i sängen, och sen gick jag till jobbet. På min lediga dag. Fikade ute på gräsmattan med Tove som hade rast och bara satt en stund med ryggen mot ett träd och läste Dorian Gray i solskenet. Sen kom Emma, Alex & Susanne och vi hängde där i stort sett hela dan. Och så kom Lukasz en stund. När Susanne skulle till jobbet splittrades vi och jag gick och shoppade och sen hem. På kvällen sen gick jag till Emma och där satt vi i köket och åt paj och drack fruktsmoothie och pratade kärlek tills klockan var mittinatten.

 

Så borde verkligen varje ledig dag se ut.


dragonfly.

Ligger här i sängen och ser på fina vädret där utanför.. ska strax rycka upp mig och gå in till stan. Kanske fika, kanske shoppa lite, kanske luncha på jobbet.

 

Igårkväll mötte jag upp Emma & Alex på dragonfly. Där öppnade vi en bar tab och beställde in fyra rundor spännande drinkar. Såå gott, så tjusigt! Sen mötte vi en irländsk bög som blev förtjust i Alex, och han tog sitt gäng och hängde med oss till brauhaus när vi gick dit för att dricka cider. Det var mysigt. Sen gick vi och köpte paj och sen gick vi hem.

 

 

 

 


a little bit.

Sjuk idag! Men det har jag inte märkt av för jag tog en lemsip till frukost. Och en lemsip eliminerar alla sjukdomssymptom som finns. Är säkert sjuk imorgon igen när jag vaknar men då tar jag bara en lemsip till! Vila kan jag göra på lediga dar.

 

Igår spenderade jag halva arbetsdagen i bageriet med bagaren. Vi hade jättemysigt. Bakade 123 chokladmuffins! Den ni. Smälte ett och ett halvt kilo smör och blandade med 30 ägg och nästan tre kilo socker. Och lite mer grejor. Smeten var gudomlig. Sen fick jag lära mig hur man spritsar på bästa sätt.. det är en hel vetenskap det ska ni veta. Från och med i maj kommer jag ha bageriskift ungefär två dagar i veckan då jag kommer baka kakor, det ska bli hysteriskt roligt. Skulle jag inte bli smart (som är planen) blir jag nog bagare. Helst på Peter's. Bageriet är så fint där. Och så får man lyssna på musik och äta hur mycket deg man vill.


Liv.

Så. Hemma igen. Och allt är som vanligt och så som det alltid är här. Lite drömlikt. Bara nästan på riktigt men mer på riktigt än det nånsin blir. Blev välkomnad med kramar på jobbet. Fina komplimanger om mitt hår. Oj vad jag hade saknat alla! Lunchade med Tove (och lite Lukasz) på gräset. I tshirt. Gick på ceilidh. Dansade och drack cider. Kanske blir sambo med Emma i höst. Planerat Elin-och-Tove-dag med champagne klockan 10 på morgonen och strandpromenad i North Berwick.

 

Kom precis hem från Chris, min manager, som hade världens minsta födelsedagskalas. Champagne och guitar hero och fint folk och häftig ursikt från URFIN lägenhet.

 

Förresten! Det därmed vulkanen. De varnade folk för att gå utomhus idag. Vi har en uteservering på jobbet, och varje gång borden torkades av blev trasan helt svart. Kusligt?!

 

Förresten ska det tydligen snöa inatt. Aha okej liksom.

 

Nä hörrni nu börjar jag jobba om typ 7 timmar! Natti!


You were the spider in my window.

Det är Elin-fest här på bloggen! Som ni kanske märker.
Hursomhelst.
Idag skiner solen och ikväll ska vi på resturang för att fira Hanna som fyller 18. Innan dess är tanken att jag ska packa. Och äta upp min choklad.
Imorgon flyger jag.





Baksidan.






Elinpelin.




Lite från hemlandet.














Besked.

Fick veta igår att beslutet skulle komma idag. I två månader har jag gått med magont, nervositet, pendlat mellan glad och deppig och inte vetat riktigt vart jag skulle ta vägen. Men så fick jag mailet i morse, och beskedet skulle alltså komma senare under dagen. Happ, tänkte jag, kommer ha ännu en stressig dag på jobbet med mail-tittande och sms-tittande varje halvtimme. Kollade mailen det sista jag gjorde innan jag gick dit. Kollade den det första när jag kom fram. Runt 12 säger någon att det är telefon till mig, jag tar den, det är Daniel. Sekunden senare hoppar jag och skriker och nästan grinar och kramar alla människor jag kommer åt. Jag kom in.

 

JAG KOM IN.

 

 

Den 6e september börjar jag fyraåriga utbildningen English and Film på Edinburgh Napier University. Samma universitet som Daniel gått. Jag kommer dock ha alla seminarier i ett tjusigt gammalt stenhus ute på landet mellan kullar och dalar. En kort bussresa från stan.

 

 

Funderar på om jag nånsin varit såhär glad i hela mitt liv?

 

Ikväll blir det Gusto och en hel mängd strawberry daquiris!!!

 


RSS 2.0