Jobbmåndag

Just idag tycker jag mycket om mitt jobb. I 10 ½ timmar har jag jobbat. Druckit kaffe. Fått skjuts hem. Fått skjuts tillbaks. Och skjuts hem igen. Vi har julpyntat! Och ätit bullar. Och skrattat. Julpyntet är från Starbucks förra året som Peter hittade i en container. Som vi nu återanvänder. Det blev fulfint. Kan vi säga. Managern sa i princip gör som ni vill, så vi gjorde som vi ville. Och det var huuuur kul som helst! Julstädat har vi gjort också, varenda liten vrå. Och lyssnat på John Vanderslice och Postal service.

 

Nu är jag hemma igen (snodde med mig lite glitter, så nu är rummet ännu finare!) och nu blir det pizza och nån tvserie sen sova. Imorgon ska jag försöka skaffa bankkonto hos Royal Bank of Scotland. Det behövs. Liksom.


Julpyntat i hushållet Blomberg/Moyo/rumskompis

 

 

 

 

 

Mycket fint tycker jag. I övrigt har vi haft världens bästa söndag här hemma. Hade på mig pyjamas tills klockan 4. Åt frukost i sängen. Myste. Åkte buss till asda och handlade mat. Kom hem. Åt potatis med kall pepparrökt laxfilé och tzatziki och god sallad. Nu dricker vi bananöl och snart blir det lite mintchoklad. Kanske en film för att runda av första advent och sen sova och sen tillbaks till jobbet igen. 

Och nu till en mindre god nyhet. Vi har fått en husmus!! Han bor bakom kylen och skrämde nästan livet av mig innan.

Uppdatering: nähä, nu tror Daniel att jag hallucinerar. Jag hoppas att jag hallucinerar. Vi säger att jag gör det.


En ledig härlig lördag.

Vaknade när Daniel gick till gymmet, somnade om, vaknade igen när han kom tillbaks. Vi satt ett tag framför värmeelementet och kollade på nån tvserie (jag i pyjamasbyxor, raggsockar + hans gamla tröja som numera är min pyjamas) åt hämtfrukostbaugetter från Gregg's och ute sken solen litegrann. Sen hoppade vi på ett tåg till Glenrothes och hälsade på Daniels mamma, mormor & pappa. Sen köpte vi fish & chips som vi åt på stationen medan vi väntade på tåget hem. Fick ett jättetjockt täcke som är sååå skööönt! Kanske slipper jag frysa för första gången sen jag kom hit! Underbart. Nu har vi kollat på Inglorious basterds (lite kvar, men Daniel gick ut för att träffa nån snubbe på en pub) så resten får jag se själv. Ska göra mig några tzatzikimackor. Imorgon är jag också ledig. Lycka! Ska köpa en massa ljus och fira advent med att mysa mest hela dan. Ska köpa en sackosäck också. Var tanken. Nä, nu tillbaks till filmen! Här får ni lite bilder från dagens lilla äventyr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fänkål åt folket! (och lite mindre regn)

 

Jag säger hej
HEJ
vilken underbar dag det eeee
och man kan vara som man eee
men ändå leeeva tillsammaaans

 

 

Hej. 
Det regnar och blåser och jag är kall om fötterna och äter fänkålsallad.
Vinter i Edinburgh är ju det värsta som finns. Att jag inte fattat det innan. Fast ungefär en dag i veckan är det det bästa som finns. Så jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. En sak vet jag: jag är så himla trött på att vara blöt om fötterna. Och det är bara att inse att paraply funkar inte. Så jag är ganska trött på att vara blöt på huvudet också. Varje gång det regnar så blåser det också storm, som att det hör ihop på nåt vis, TVÅ paraplyer har gått sönder på vägen till jobbet. Blåst sönder. ?! liksom. Två. Så jag skiter i det. Drar åt luvan så hårt som går, drar ner tröjärmarna så långt det går, försöker undvika de större vattenpölarna.

 

Och det värsta är när man vaknar på morgonen i alldeles lagom tid och tror att det är mitt i natten. För att det är så mörkt. För att molnen är stora och svarta och det regnar och det blåser. Vill man gå ur sängen då? Nä. 
Och hur pigg är man? 0. 0.00. 
DeT äR iNtE gOdTaGbArT.


Med en liten påse karamellkungen.


Ikväll blir det bio!
Minirecension kommer.

 


Mercé + på jobbet

KOLLA IN DET HÄR!

http://www.youtube.com/watch?v=JE22VzRMJrs&feature=related

 

Det är filmat under La Mercé-festivalen i Barcelona och är det mest otroliga jag varit med om i hela mitt liv. Tror jag. Vi var väl sisådär 100 000 människor som stod och trängdes med tomtebloss uppe på berget Montjuic framför nationalmuséet och magiska fontänen och bevittnade avslutningen på sommaren, världens pampigaste fyverkeri. Helt otroligt.

 

Annars tänkte jag berätta lite om igår! Det var ju alltså ett svenskt jazzband som kom till Peter's, som de ville att jag skulle presentera (eftersom jag var den enda svenska som var där..) men nej aldrig i livet. Innan bandet började uppträda delade de en flaska rött i bageriet (av alla ställen) och under tiden de spelade fanns det inget annat för mig och Sabine att göra än att dricka fyra koppar grapefrukt-te och äta bullar. Ha en kort svenskalektion.

 

Och här får ni de första bilderna från mitt jobb!!
Egentligen står det en stor hylla med fina färgglada tekannor mitt i rummet + en mysig kuddsoffa (under den hängande bilden ungefär) men det hade vi flyttat på för kvällen.

 

Som ni ser är alla väggar gjorda av glas. Så man kan förlja vädrets alla skiftningar inifrån. Speciellt mysigt är det att jobba kväll, när solen går ner, och det står tända ljus överallt:)

 

 

 

 

Det var det! Idag ska jag och Daniel köpa nya skor. Jag har hål i ALLA mina så är det det minsta blött på gatan blir mina strumpor genomsura. Det ska det bli ändring på.

 

Ha en fin söndag!

 


Conquering animal sounds

Hemkommen från The Bowery. Världens mysigaste ställe. Andy Warhol sitter på väggen. Till exempel. Och man får drinkar ur tekoppar. Och det finns en läshörna.

 

När jag kommit in, köpt en öl och satt mig på golvet såg jag att en kompis från jobbet spelade i bandet?! Jaha liksom. Aurora stands in snow hette de och hon hade tydligen förlovat sig med sin pojkvän nyss, och nu skulle de flytta söderut. När hon jobbade på Peter's brukade pojkvännen sitta utanför och spela cello.. romantiskt eller bara konstigt?

 

Sen kom kvällens höjdpunkt! Conquering animal sounds. Som var otroliga. Det höll vi med om.

 

Sen Molly Wagger, ett indieband som också var himla bra.

 

Bra kväll helt enkelt.

 

 

 

 

 

Imorgon omvandlas Peter's till en liten konserthall och så kommer en svensk jazzartist dit. Biljetter säljs på diverse hemsidor. Typ 7 pund. Jag får komma in gratis dock, jobbar lördagskväll serni. Underbart va. Hoppas på lugn och mysig kväll. Vi får väl se hur det blir med det..

 

Nu: Blåbärsbulle och lite Au Revoir Simone ♥


I woke up with this.. thing in my head.


Godmorgon!

Idag skiner solen över Edinburgh. Än så länge. Man vet aldrig hur det blir om ett par minuter. Jag ligger i sängen och känner mig mysig. Sov till 10! Så nu känner jag mig alldeles utvilad. Måste dock gå upp om 20 min, ska till jobbet och måste äta frukost.

 

Idag har jag en fråga till er:
Om jag skulle råka införskaffa en iphone lite sådär spontant, kanske inte just nu, men om ett tag, skulle ni följa mig på twitter om jag skaffade det då? Tänk er! 24/7 internetanslutning, jag kommer twitta (?!) heeeelaaa tiiiiideeeeeen, ni skulle veta vad jag har för mig varenda minut av mitt liv! Låter det inte underbart? Svara nu ärligt. Eller så bloggar jag hundra gånger om dan. Funkar det med. Vad tycker ni?

 

 

(haha! nu är det molnigt.)


Om konsten att göra mjölklöv.


Ett litet smakprov på vad jag lärt mig de senaste veckorna:

 

 

Kaffet på bild nummer två var det visst lite drucket ur såg jag nu.
Och den första var visst lite sne.

 

Ja, som ni ser har jag tagit kort på kort som jag hade på mobilen.. lite olika sorters löv sådära kan jag numera trolla fram av mjölk. Tulpan och indianfjäder kan jag också. Och hjärtan. Ja så är det. Men det hade jag inte riktigt tid att ta kort på. Dessa var de sista två kaffena jag gjorde idag. Heela fina soliga dagen har jag stått vid kaffemaskinen! Och jag njuter! Det är så himla roligt. Ska garanterat köpa en dyr kaffemaskin om jag blir rik en vacker dag.

 

Men den här dagen handlar inte om kaffe! Icke icke. För idag fyller Isabell åååår!:D

 

 

 

Vi firar med en kaffebild.

Hurra!

Saknar dig.

 


Gissa vad jag saknar mer..

Örebreuuuuwww.
Och att läsa Goethe i stearinljussken när snön faller utanför fönstret. Dricka hallonsoda. Handla på Matöppet. Läsa grekisk dramatik och klappa Dunder på magen!
Det var tider det.

 

 

Men! Tillbaka till nutiden. På fredag ska jag på konsert! Igen! Med en tjej från jobbet. Sabine. Vi ska till ett ställe där man dricker färgglada drinkar ur tekoppar. Låter toppen tycker jag. Min sociala simsmätare stiger litegrann och gör mig genast på bättre humör. Går från rött till grönt.

 

Annars händer det inte mycket! Jag jobbar!

 

Och funderar på ny header.


York I miss you

 

 

 

 

Snart snart.


En dag i Leith.

Halv 1 vaknade vi. Solen sken. Inte ens sovmorgonsångest hade jag.
Åt lite sallad, gjorde mig iordning, sen gick vi ut. Tanken var väl att vi skulle hoppa på en buss till Leith men vädret var så fint och Edinburgh i allmänhet var hysteriskt vackert så vi promenerade. I två timmar. När vi var framme höll solen redan på att gå ner och det var över två timmar kvar tills vi skulle äta middag (bokat bord på resturang) så vi gick in till en urfin fiskresturang/bar och drack cider och gin & tonic och åt lite pommes.

 

Till middag åt jag: makrill med citronsallad till förrätt, okänd vit fisk med laxrisotto och sallad till huvudrätt. Så tre  sorters fisk på en kväll. Huuuur gott som helst. Sen tog vi bussen hem.

 

Dagen i bilder:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ja ni.

Hej. Här sitter vi och kollar på Dexter. Ätit spagetti med vegetarisk köttfärssås och vitlöksbröd. Och glass.

 

Idag har jag jobbat! i 8 timmar har jag stått vid kaffemaskinen och skickat ut latte efter cappuccino efter varm choklad efter macciato efter mocha efter espresso ooooch sååå viiiidare. Igår hade jag ännu en "baristakurs" där jag fick lära mig att brygga en perfekt espresso. Till halv tio jobbade jag och Sabine, tjejen jag gick kursen med denna gången. Efter det gick vi till en pub några hundra meter därifrån där resten av arbetsgänget satt och drack öl. Sen missade jag sista bussen hem och fick gå en timme längst princes street. Och övriga gator som leder hem. Och så har jag fått en dubbelknäppt arbetsskjorta som är urcool. Annars tycker jag att jag jobbar lite för mycket faktiskt. Hinner inte med fritid. Men det är lungt.

 


Om John Vanderslice och livet som är så fint ändå.

 

Den senaste veckan har jag insett en sak som jag själv är helt förundrad över att jag inte insett förrut.
Att det bara handlar om att man ska vara glad. Och trivas. Och må bra. 

Och alla de där föreställningarna om romantik och hur det ska vara och hur man ska leva bara är på låtsas. Låtsaskyssar och låtsasromantik. Någonting som  bara förstör och får oss att må dåligt. För det är inte det som spelar någon roll. Det ska inte vara som på film eller i böcker eller reklam. Det finns inga förhållanden som ser likadana ut, även om det är precis det folk strävar efter när normen bestämmer. Alla dessa jämförelser.


Medans det som egentligen spelar någon roll är vad man själv bryr sig om. Det handlar inte om vem som får flest blommor, flest antal middagar serverade, flest överraskningar eller pussar på munnen. Det handlar om vardagsromantik. Det som ingen annan ser.

 

Att jag får all Daniels tid, fastän han inte har någon tid.


Men anledningen till att jag blir irriterad är inte att jag insett detta och ser ner på de som inte fattat det. Det är en rätt enkel sak att komma fram till, egentligen. Har bara inte tänkt på det förrut. Jag blir irriterad för att det fortfarande finns kvar i mitt huvud och kommer stanna där. För en sådan sak går inte att få bort. Jag är bara glad att jag blivit medveten om det.

 

Hur fick jag denna insikten? Hur kom jag fram till detta? Fem anledningar.
1. Dekadens och långa sangriasamtal på en balkong i Barcelona.
2. Revolutionary Road. Filmen och boken. 
3. Kafka på Stranden. Insikt på insikt om att varje liv är magiskt. Murakami i allmänhet faktiskt. 
4. Bitterfittan. Ja, jag läste den och ja, den var ganska så bra. 
5. Bob Hansson. Han har ganska mycket med saken att göra.

 

Dessutom.. (fast det kanske vi kan ta i ett annat inlägg?) har jag insett massa andra viktiga saker om mig själv. Men vi tar det senare.

 

Då hoppar vi vidare tycker jag. Här kommer en bild på mina, Daniels och John Vanderslice's fötter:

 

 

Och här har vi honom.

 

 

Vi satt ner på golvet längst fram och drack kopparberg. 
Men han spelade inte White dove. Och inte Parade. Så jag blev ganska besviken och småsur.
Men han var riktigt bra ändå.

 

Nu ska jag snart ta mig upp. Ätit frukost i sängen. Daniel sitter och mimar till 80-talspop. Jag är ledig idag!
Så jag ska kolla på tv och äta tzatsiki och fyllda minipaprikor med haloumi och Ben & Jerry's och allmänt tisdagsmysa.  
Det är vad jag känner för och så kommer det bli.

 

Kram på er!




Idag firar vi den här mannen:

 

Ni vet vem det är eller hur?

 

Om en timme ska vi iväg och se John Vanderslice. Av alla konserter vi har varit på denna veckan har jag sett fram emot denna mest!! Åhhh det ska bli så kul.

 

Och idag var Sveriges mest kända bagare på Peter's. Det var lite läskigt. Han skulle göra ett stort träd med fåglar på av socker.. hm. Hursomhelst:

 

John Vandersliiiiceeee aaahh!


Idlewild var bra.

 


Så kan en tisdagskväll se ut.

Hjälp, jag tänkte fel! Idlewild är ju redan imorgon! (eller idag, om man ska vara noga.) Det är John Vanderslice vi ska se i övermorgon. Två konserter två dar i rad. Inte konstigt om man blandar ihop dem. 

Och vi gick inte alls och åt beer and burger. Kvällen blev ungefär såhär istället:

 

(sängar!! Folk sitter på sängar!)

 

Mumsig haloumi wrap och en flaska rödvin på Nando's, buss in till stan, gin & tonic på Brass monkey, buss hem. 
Det blev hur mys som helst. Nu ska vi kolla på Planet Earth!! Efter Daniel spelat klart på sin gitarr. Och sen ska vi sova så länge det går.

 


Den 3e november

För exakt två år sedan var vi här:

 

 

Och såg ganska mycket yngre ut.
Och var ganska mycket yngre.

 

Och i övermorgon ser vi dem igen!!

Fin årspresent tycker jag.

 

Den 3e november 2007 åt vi middag på en italiensk resturang vid Grassmarket.

Den 3e november 2008 åt vi middag på en vegetarisk resturang vid Royal Mile.

Den 3e november 2009 går vi till närmsta puben och kör beer & a burger för en tia.

 

Så nu ska jag piffa upp mig litegrann. 
Hejhopp!


RSS 2.0