I Love You Phillip Morris

Gårdagens bio!

Den var från 15 år och allmänt knasig men man blir förvånad över att allt det som sker i filmen faktiskt hänt på riktigt. Galet. Och så är väl Jim Carrey och Ewan McGregor inte snyggaste paret nånsin. Kanske.

 


"Happiness in intelligent people is the rarest thing I know"

Sitter på golvet och äter fetaostsallad (tagen från jobbet) blandat med laxsallad (tagen från jobbet) och dricker special edition Bulmers sommarcider. Happ happ.

Hej från sängknoppen.


Ledig lördag.

Hola guapas!

Här sitter jag och käkar knäckemacka med jordnötssmör.

 

Idag har jag och Emma varit på öppet hus på Napier. Universitetet jag vill gå på. Engelskaprogrammet verkade helt fenomenalt och jag var så glad när vi gick ut därifrån! Som att det spelar ingen roll om jag inte kommer in nu, för jag kan likaväl söka nästa år. Jag vet vad jag vill och då kan man bannemig jobba lite för det. Sen gick vi och köpte chokladmuffins och praliner i en chokladaffär, satte oss på en parkbänk i Bruntsfield och tittade på alla fina påskliljor. Sen gick vi till Starbucks och läste och myste i två sköna fotöljer. Sen blev vi hungriga och gick genom meadows till en kurdisk resturang på royal mile och åt falafel. Himla gott. Sen blev vi sugna på cocktails och gick vi till Dragonfly och drack ett par stycken, supertjusiga med strössel och allt!

 

Nu måste jag sova för den förbannade klockan ska vridas fram och jag börjar halv 9.

Godnatt!


Mormors fina sockar och hårrufs.

Hejsan hoppsan.

Från och med i onsdags går jag i terapi. Med mig själv. Bara jag. Jag ska bli glad och må bättre och ger mig själv små saker varje vecka som jag ska jobba på - göra mer saker som jag själv vill, sluta tänka på vad andra tycker, sluta vara avundsjuk på folk. Hitta mina egna äventyr. Det är därför jag vill att någon ska göra en karaktärsbeskrivning av mig! Försökt själv men det blir inge bra. Fast å andra sidan kanske inte en karaktärsbeskrivning är det bästa när man ska ut ur normen som är jag, eftersom det liksom fastställer den istället? Hmm.

 

Aja. Sitter här på rummet och anstränger mig för att inte få ångest för att jag inte är produktiv på min lediga dag. Det måste jag också öva bort. Hur? För jag vill ju inte gå ut. Det bara känns som att jag missar nåt om jag inte gör det. Ska i alla fall på sconeskväll hos Emma ikväll, ska bli myyysigt. Hennes au-pairmamma sa häromdan att vi är som ett gammalt par. Precis som det ska va då, sa Emma. Tycker jag med.

 

Dagens musiktips: Angus & Julia Stone - Paper Aeroplane & Just a Boy.

 


Jobbet.

Så har man blivit befodrad.

Kan man nog säga ändå.

Från och med i juni ska jag få jobba en del skift i bageriet, baka kakor och muffins och bullar osv. Och när Hanna slutar i maj blir jag dessutom in charge of chokladen och inbeställningen av denna. The chocolate lady. Det blir jag det. Happ happ! Så har man gått från kock till sales till barista till bagare, beställt in mat, haft hand om stooora summor pengar, har nyckeln till framdörren i nyckelknippan och är nu även chokladimportör. Snacka om att jag ska smöra ut det här på mitt CV sen.

 

 

Inte jag som tagit bilderna men där har ni lite från mitt jobb + uteserveringen. Väldigt lite. Pallra er hit och hälsa på om ni vill se mer!


Kvällens tips.

 

My parents were awesome.


Sometimes I think that's the only right thing to do.

Här sitter jag i mormors sköna tofflor. Åhh de är så fina.

Ska alldeles strax gå och lägga mig.

 

Två dar till på jobbet. Sen ledig! På lördag ska jag gå på "open day" på Napier (universitetet), registrerade mig nyss för säkerhets skull. Men lär väl få veta innan dess om jag kommit in. Kommer jag inte in går jag inte såklart. Det vore bara konstigt. Upptäckte igår att det även finns ett tredje alternativ! Kommer man inte in på kurserna man sökt kan man söka ett antal "extras", dvs kurser som det fortfarande finns lediga platser på. Som de märkt att inte så många sökt till.. men jag kan plugga nåt supernördigt. Gör inte mig nåt. Så länge det har med litteratur att göra så, finns nog massa sånt. Tror jag. Inte ge upp hoppet än riktigt får man tänka.

 

Och på påsk blir det påskbord. Förmodligen ska jag säga, beror lite på. Men planen är att Emmas au-pairfamilj ska bort nånstans och vi har hela huset för oss själva och fixar fin middag och bjuder in lite kul folk! Med lite kul folk menar jag Daniel och Tove. Kanske han där norrmannen får komma också.

 

Nä nu måste jag sova, börjar tidigt minsann!


the whole world on our wall.

Suttit i ett par timmar på Starbucks och läst och skrivit. Jag behövde ett par ensamtimmar tror jag. Ska till Emma ikväll och titta film. Och imorgon tillbaks till jobbet. Väntar fortfarande på besked från universitetet - lovar att säga när jag vet. Men, så ni vet, så stannar jag i Skottland även fast jag inte kommer in. Så ni är förberedda.

 

Efter Starbucks gick jag till min favoritaffär, Paper tiger! Där köpte jag kort och världens finaste omslagspapper som också funkar som tavla. Den kompletterar rummet på bästa sätt tycker jag.

 

 

 

Och så har vi en fin hemmagjord gardin nuförtiden. Vårigt tycker jag.

 

 

Nä nu ska jag gå och handla innan Daniel kommer hem.

Trevlig måndagskväll på er!


lonely soldier, go home.


Bonjour!

Igår var en fin dag! Förrutom att jag var dödstrött men sånt får man ignorera när det blir lördag och man är ledig och har stora planer. Vi nyttigfikade och shoppade och gick till Pizza express i Stockbridge (herregud vilka goda pizzor)!

 

 

 

Emma har eget kök och toa och allt. En egen lägenhet, i princip. Med egen ingång.

Sen gick vi hem till Will & Alex och drack cider. Deras vardagsrum är helt fantastiskt. Det var där jag var på inflyttningsfest för ett par veckor sen om ni kommer ihåg.

På andra kortsidan av rummet står en orgel som det spelades på under kvällen.

Och det lyssnades gamla LP-skivor tills spelaren gick sönder och vi gick hemåt.


Fredagsmys i Stockbridge

Nu har jag suttit på ett golv i Stockbridge och pratat om allt som är viktigt och oviktigt här i livet i ungefär 4 timmar. Druckit rosé och ätit honungsmelon och bara varit. Gud vilket skönt sätt att avsluta en vecka på.

 

 

Imorgon får vi se hur det blir. Bästa lördagen nånsin är planen.


"That's Elin, but the boys call her Alien"

Vet inte om jag ska tycka det är en skojig grej sådär eller bara hemskt? Tragiskt? Började som en kul grej (haha hehe i en minut liksom) men det fastnade. Och blev till en vana. Och nu kallas jag för Alien. Och det är bara männen på jobbet som kallar mig för det...?

 

Hursomhelst, det som står i överskriften sa Carys idag när en stammis frågade vad jag hette. Så nu kallar han också mig Alien.

 

Okej det är faktiskt roligt.

 

Förresten var jag på bio i går! Alice in Wonderland igen! För Daniel hade ju inte sett den än.. och herregud, jag tyckte den var otroligt mycket bättre andra gången. Konstigt. Var mycket mer spännande och alla var snyggare och det där med sconesen var ännu roligare.. och så såg jag ut lite som Alice i min nya helunderbara klänning.

 

 

Aja nu ska jag äta upp min bön/röd pesto/tomatmacka och sen kanske gå ut. Eller stanna inne. Imorgon blir det heldag med Emma för jag är ledig, tar med mig kameran!

 


you and me and us.

 

 

 

 

 

 


Alice in Wonderland

 

Häftig film! Inte riktigt vad jag tänkt mig men Tim Burton-ig och fin. Älskade sättet Alice pratade på. Och att den inte följde orginalstoryn till punkt och pricka. Och så hade de fina kläder. Och så pratade Johhny Depp skotska, massa plus för det!

 

Det roligaste i hela filmen (tyckte bara jag och Emma i hela salongen och skrattade högt) var när en kanin kastade massa scones på en annan. Ni fattar när ni ser den:)


Blir våren lika fin i år så stannar jag för alltid.

 

 

 

 

 

 


Vill åka till Brattön och spela alfapet dygnet runt.

 

Mars är allt en fin månad, förresten. En evinnerlig väntan på april. Som i sin tur är en väntan på maj. Livet är en ändlös väntan, har ni märkt det?


Cafédag. Vårdag.

 

 

 

 

 

Nu är jag trött på socker. Inget mer socker. Fick sockerfall och låg utslagen på sängen i två timmar. Sen lagade Daniel världens godaste lasagne med svamp i fastän han inte tycker om svamp och nu känns allt som det ska igen.


Jag är en kändis

Goderafton.

 

Idag var BBC på jobbet och filmade, de skulle göra nåt program/nyhetsinlägg om svensk politisk stämning utomlands eller nåt. Nåt med politik var det i alla fall. Så de sprang runt på cafét i typ tre timmar och filmade allt som rörde på sig. Så nu lär jag väl synas i tv igen. Säger till om jag hittar nåt klipp eller nåt som jag kan länka till när det kommer ut!

 

Nu ska jag äta rice krispies.


Onödig onsdag

Hejsan.

Sitter framför värmeelementet och funderar över vad jag ska blogga om denna dag. Som ni kanske märkt har jag blivit riktigt flitig. En gång om dan minst! Men nu när jag sagt det högt kanske det blivit nån slags förbannelse och jag kommer sluta blogga helt.

 

Läst en sida av Dorian Gray och den tröttar redan ut mig lite. Bara massa tjat om att man inte är människa om man inte kan se den verkliga konsten blabla, pretantiöst babbel. Fast kan tänka mig att Wilde var en otroligt pretantiös herre. Men ska kan inte döma så fort heller. Kommer såklart fortsätta läsa.

 

Hm, vad händer mer i mitt liv.. skar mig på toalettdörrlåset imorse igen. För tredje gången. Det är ju inte riktigt klokt? Jobbat hela dan, längtar längtar tills nästa lediga dag. Som är lördag. Och på fredag var tanken att jag skulle på céilidh igen med Emma och couch-surfing typerna men jag jobbar sent så vet icke om jag hinner. Tror inte det. Gör jag det har jag väl ändå ingen dans-ork-lust kvar.

 

Sovdags.

 


Hej tisdagsdekadens.

God-mittinatten!

Har varit på Dragonfly och druckit drinkar. Och på Elephant house och ätit pizza. Och på Ali baba och köpt falafel. Fattade inte vad han sa så nickade kontinuerligt när han pratade och fick fem olika såser på. Hejsan vad starkt det var!

 

I övrigt är ALLT jag kan tänka på intagningsbeskeden som återstår. Hänger framför mailen vareviga sekund. Ber Daniel hänga framför mailen resterande sekunder.

 

Allt jag vill är ju att bli intellektuell.. vinna över pappa på TP...

 

Nä nu ska jag sova, jobb imorn.

 

 


The Picture of Dorian Gray.

Skippar Hard-boiled Wonderland and the End of the World som jag köpte igår och börjar på Dorian Gray istället. Kanske ändrar mig efter ett par sidor men nu känns det ändå dags. Jag har velat läsa den boken i flera år! I april har de dessutom en bokfestival i Dublin där allt handlar om en författare och en bok - i år är det Oscar Wilde och just The Picture of Dorian Gray. Så jag blev lite inspirerad. Och vill gärna åka dit. Kanske åker dit? Man vet aldrig.

An Education

ÅHH vad den var bra! 60-tal i Paris och cigaretter och Camus och existentialismen på café och picknick vid vattnet och rödvin mitt på ljusa dan. Se den!

 


Mellanmål


Dagens föreställning

Nu var An Education tillbaks på biolistan. Så jag ser den ikväll.

In progress.


Without you I'd be flung out to the far corners of the universe.

Aahh. Allt är så konstigt. Allt bara händer och tiden bara går.

Läst ut Dance dance dance.

När jag kom ut från cafét var det dimmig solnedgång. Jag tog Yuki och vi rullade hemåt.

Det gör ingenting! Ingenting gör någonting! Livet händer ändå. Kommer jag inte in på universitetet leder väl allting mig någon annanstans. Är det inte meningen så är det inte. Jag har gjort mitt bästa. Så enkelt var det med den saken. Finns så många vägar, spännande att ta en omväg lite då och då.

 

Uppdatering: Okej det gör visst någonting. Det värsta som kunde hända nånsin vore om jag inte kom in.

Men.. jag skulle ju inte dö.


Glasgow

Igår åkte jag och Emma som sagt på en-dagssemester till Glasgow, det var väldigt spännande. När vi kom fram insåg jag att jag inte alls visste vart shoppinggatorna (eller någonting annat för den delen) låg så vi virrade mest omkring och letade Primarkpåsar så att vi kunde gå i motsatt riktning. Åt frukost på Starbucks. Det enda jag köpte på Primark när vi väl hittade dit var underkläder, ett par skor och en stor hårblomma. Sen åt vi på Wagamama. Jag åt fisksoppa. Med pinnar.. Smakade misosoppa och jag försööööker vänja mig vid smaken men det är inte så lätt! Sen satte vi upp blommorna i håret och låtsades att vi hade möhippa. Gick runt i stan och drack nästan champagne, köpte drinkar i burkform och satte oss på tåget hem. Där sjöng vi moulin rougelåtar och skålade i pina colada från Marks and spencer. Sen när vi kom hem sjöng vi lite till och kollade på Garden state och åt stekt haloumi och omelett.

 

 

 

 

Idag ska jag nog gå till Starbucks och läsa bok och skriva brev.

 

 


After work

Konstig men väldigt bra dag igår. Emma och Susanne kom och fikade på mitt jobb så jag satt med dem under min rast. Jag & E kom fram till att vi skulle hitta på nåt på kvällen. De gick. Jag och Tove slutade samtidigt så vi bestämde att vi skulle fika. Sen kom vi på att ingen av de som stängde kunde räkna kassan, så vi delade en flaska vin och stannade på jobbet. Kom också fram till att Tokyo vore ett bra ställe att spendera sommaren på. Satt och kollade på solnedgången genom glasväggarna. Sen räknade vi kassan tillsammans. Och gick till Doctors. Där satt Sabine så vi satte oss hos henne. Sen kom Lukasz och hans flickvän. Sen kom Emma. Sen gick Sabine och Tove och kvar var jag, Emma, Lukasz och flickvännen. Vi gick åt olika håll (de hem för att göra sig iordning, vi till The filling station för att köpa färgglada drinkar av Susanne.) Sen möttes vi upp igen på Royal mile och gick Opium, och sen till The Caves. Där drack vi öl och dansade bugg.

Ja så kan det ju också gå.

 

Om en timme går tåget till Glasgow så måste klä på mig och fixa iordning mig. Jag & E ska shoppa. Jag är ledig i tre dar och det är obeskrivligt skönt.


Kenichi.

Vill ni se det vackraste jag någonsin sett?

 

 

Där har ni det.

Efter Daniel då.

Visst är de liiiite lika? Tycker jag. Kanske bor en liten japan i D också.

 

Imorgon jobbar jag och sen är jag ledig i tre dar. Det behövs. Min ork är som bortblåst.

Efter jobbet ska jag fika med Tove och sen blir det kanske bio eller bara hemmamys.

På lördag ska jag nog till Glasgow.

 


Or should I say, she once had me.

 

Ur Norwegian Wood. Som kommer snart snart.

 

Så mycket i huvudet just nu. Världsbäst musik som känns överallt och Yuki som förstår vad andra varit med om och hur allting hänger ihop och att det kanske inte gör någonting om man inte kommer in på universitetet för man kan alltid åka till Japan istället och det kanske inte är så lätt att cykla uppför trots allt och att man kanske inte alltid känner för att gå på bio fastän man kan. Kanske vill man bara spendera en tisdag på golvet framför brasan med scones och vin med någon fin person som förstår alla krångliga ord och tycker jag är konstig men på det bästa sättet eller att få blommor och glass av den som blir oroligast när man cyklar på för stora gator eller bli helt och fullkomligt förstådd av världens bästa bagare som vet hur det blir när man läser Murakami och skickar sms när jag är sjuk och säger att jag är fantastisk eller bara det att ringa hem lite då och då. Bara få höra röster som man saknar. Bara få kramas lite.

 

Det gör inte ont. Det känns bara tomt. Slutgiltigt är det inte heller så ingen anledning att deppa ner sig. Om jag inte läst Dance dance dance nu hade jag garanterat deppat ner mig. Tack världen för surrealismen.


Breakfast at Tiffany's

Det här är första gången jag ser den ordentligt tror jag. Halvkollat innan nån helgförmiddag på tvn. Den var mysig. Förutom att Holly Golightly irriterade skiten ur mig. Men fin var hon.

 

 

 


Monday monday

Hej blogg!

Idag var det soligt och underbart och dessutom första mars så vårjackan åkte på såklart.. ni vet, min rosa kortärmade jacka med glansiga knappar och en rosett ibak?

 

Åh! hittade en bild:

 

 

 

 

Två bilder till och med.

 

Så fin jag kände mig där jag flög fram på Yuki en solig måndagsmorgon!

Sen på jobbet fick jag baka chokladbollar. I sommar ska jag få börja baka bullar och kakor sa min maganer. Äntligen! Soooom jag tjaaatat..

 

Ikväll blir det bio igen tro det eller ej, Breakfast at Tiffany's. De visar den av någon anledning och visst kan man inte, som Lisa sa, missa chansen att se den på bio? Får nog kosta på mig lite karamellkungen idag. Det var ett tag sen. Imorgon blir det jobb hela dan sen filmkväll med scones hos Emma.

 

Nu blir det snabb middag innan bion. Hejhopp!

 


RSS 2.0