Elin spelar Sims

Här är den jag lekt med ikväll, ni är säkert superintresserade:







:D

Fredagsledigt

Imorse fick jag ett sms klockan 05.30. Från Charlotte. Som inte hittar nyckeln till caféts ytterdörr. Så jag går upp... ringer, ingen mottagning, skickar ett sms, får svar, försöker svara på svaret, går inte, får gå till vardagsrummet och pressa mig mot fönstret för att få mottagning. Tillslut går det. Efter ett förvirrande samtal och fortfarande ingen nyckel går jag tillbaks till sängen och lämnar problemet åt bagaren som brukar komma in runt 6. Tog en halvtimme innan jag somnade. Minst. Jag var klarvaken.

När jag väl gått upp på riktigt och klätt på mig och allt såntdär gick jag ner till stan. Via jobbet och hämtade nycklarna (andra) som jag lånat till Charlotte (eftersom hon gör det arbete idag som jag gjort fram tills nu, och som jag ska göra igen imorgon.) Passade på att ta en stor tomat & mozzarella baugette till frukost. Sen gick jag i massa mysiga affärer och hittade massa fint. Bland annat ett par jeans. Som jag köpte. Nåt japanskt märke. Eller fejkjapanskt kanske.

Sen hämtade jag Daniel på Haymarket och så gick vi till Somerfield och köpte bröd. Kom hem, åt pizza, kollade tv. Och nu ska jag spela Sims3.

Det var min lediga dag det!

Dublin

Den 24 juli klockan 09.05 landar jag på Irland. Hurra!

Livet är att:

hamna i Bruntsfield Park en tisdagskväll.
Känna lukten av kolgrillar med kvällssolen i ansiktet. Höra klingandet av glasflaskor som slår mot varandra, och pyset när de öppnas. Fågelsång och musik ur rispiga högtalare. Fotbollar som flyger. Gå hem på en väg som leder rakt ner mot havet. Och på andra sidan kullar och dalar. Klappa katten som ligger i skuggan av en bil och vilar. Se en hund som badar i floden. Höra fiskmåsar som vrålar när man låser upp dörren och går in. Eller hem.

Hursomhelst så har solen skinit hela dan. Vilket måste vara nåt slags rekord.

Om mat

Ni som känner mig vet att jag får dille på mat. Om jag upptäcker nåt gott äter jag det i flera dar.
Såhär har mina senaste dagars måltider sett ut:

Wrap med grönsaker, majonäs, reggaesås och mozzarella.
Jordgubbar med grädde och chokladflingor.
Inte helnyttigt så får väl hoppas att det går över om ett par dar eller så.


En lördag i Glasgow.

Vi åt frukost/brunch/lunch på O'Neill's, samma ställe som vi åt på innan Explosions in the sky-konserten. När den nu var. Sen shoppade jag loss litegrann.
Här är mina fynd:



Strumpor, ett nattlinne, en höst/vårjacka, bh, trosor, tygkasse, tofsar, 2 linnen, bok, örhängen, paraply.



Kolla så fint!

Fyra årstider på en dag.

Det är inget skämt! Dagen börjar med solsken. Blöta trottoarer. Ställer mig i köket, brer mackor och tittar ut genom glasväggen. Blå himmel. Folk skrattar och har solglasögon på sig. Brer ett par mackor till, tittar ut genom fönstret, ösregn. Paraplyer och blöta studenter överallt. Fem minuter senare, solsken. Folk i tjocka jackor som inte riktigt vet hur de ska klä sig. Går hem från jobbet i piskande vind, ena sekunden i hett solsken, nästa i kyligt duggregn. Jackan åkte av och på ett antal gånger. Vad är det här för sjukt väder? Är det sommar eller inte? Är det kallt eller varmt?!
Hemskt spännande är det i alla fall. Aldrig håller samma väder i sig hela dag. Eller ens några timmar.
Nånsin, liksom.

Hursomhelst är det midsommar idag. (Glad midsommar!) Det firar vi med 11 timmar på jobbet, poppy seed cake, tikka, jordgubbar, grädde och bubbligt rosévin. Det blir som det blir.

Imorgon åker jag till Glasgow. Det ska bli så kul:D Har bara jobbat i två veckor men jag BEHÖVER lite semester. Faktiskt. Det är otroligt påfrestande för hela min själ att gå upp 4.30 varje morgon. Men nu är det helg och jag är ledig i två dagar! Lycka!

ÅH

Oasis spelar i Edinburgh ikväll.
Vi hör dem. Vi hör publiken. Vi sitter här med öppet fönster.
Åhh.

Böcker

Känner mig helt otroligt lässugen. Köper nog dessa två i Glasgow (när jag har tid att ta mig till en bokaffär):

 

Några andra boktips?
Tycker om konstiga surrealistiska saker. Saker man vill ska hända. Men aldrig kan, liksom.
Lite drömlikt.
Eller bara symboliskt.
Och så biografier såklart.
Tips tack.

Min nya vardag.

Så. Efter att jag köpt två paket jordgubbar + grädde och en glass gick jag ner mot meadows. För att ni ska få en liten hint om vart jag jobbar (dagen då jag orkar ta kort på min väg till jobbet 5/halv 6 kommer nog aldrig komma, tyvärr.) Här får ni en del av den.

















under den svarta pilen jobbar jag! Bakom träden.













Så. Nu har ni lite bättre koll. Nu ska jag äta jordgubbar och ringa hem.



Elin och spegeln

Hejhoppsan. (nutid.)
Solen skiner! Men det har regnat och blåst hela dan. Om en liten stund ska jag gå till affären och köpa jordgubbar.

Min väska som jag har nu är liksom för liten för kameran så jag brukar lämna den hemma. Vilket är lite synd. Så det blir mest bilder på mig när jag står framför spegeln..



Hej.
Jag och Charlotte var på baristautbildning hos norrmannen Hans-Erik. Alltså på cafét. Det var kul. Vi drack massa espressos och åt bullar och lärde oss göra mönster på latte. Hjärtan och löv. Så imorse när det kom en gubbe och beställde latte av mig fick han ett fint hjärta på (andra försöket.). Och så stolt jag var! Innan jag lämnade latten till gubben var jag tvungen att springa och visa Campbell, bara för att nån skulle bli stolt över mig. "Tittaaaaaa!" och ååååhh sa han. Så fint var det.



Hej.
Idag har jag jobbat. Och postat brev. Och ätit baguette. Äter så himla onyttigt på jobbet men styrketräningen 6 på morgonen när jag bär ut uteserveringen kanske jämnar upp?! Va? Vi säger så.
(Ett par timmar sen.)

Nu var det de där jordgubbarna ja.
Hejsvejs

och..

Vet ni!
I helgen ska vi på utflykt.
Ta det som är kvar av farmor och farfars picknickpengar (tack!!) och åka till Glasgow. Äta gott, gå omkring, picknicka på tåget. Det låter väl mysigt.

Hot Knives är typ bäst förresten.




A few more hours.

BRIGHT EYES SITTER PÅ HJÄRNAN SOM EN KLISTERLAPP

och jag vill bara skriva geniala citat överallt.

Och imorgon ska det bli åskstormar.

Idag lärde jag upp en tjej på jobbet som heter Charlotte och kommer från Bath.
Det var flummigt, mest eftersom jag inte kan saker själv ens. Och inte kan kökstermer på engelska. Eller vad vissa saker heter. Typ durkslag. Knivslip (?!?). Äggskal. Sånt. Men annars gick det bra!
Efter typ 7 timmar blev jag trött och började av den anledningen skratta åt typ allt. Mest åt en soppåse som sprack och äventyret till soprummet.
Campbell bakade pizzor som vi åt till lunch.
På eftermiddan torkade vi golvet med servetter.
Sen drack vi latte och promenerade genom Meadows i ösregnet.
Utan paraply.

Det var min lördag det.

La la la

Hej.



Här sitter jag i pyjamas. Klockan fem.
Och myser framför tvn.
Orka nåt annat.

Svar till Lisa från förra inlägget: undra om det är billigt att ringa? Jag kan kolla upp saken!

I övrigt ska jag väl äta om en stund. Kollar på The Swan.. okej lite pinsamt men det är sådär småroligt liksom. Jag njuter av det lite. Som skvallerblaskor.

Solen skiner och vädret är underbart! Jag hoppas det håller i sig tills på söndag. Då är jag är ledig igen:D
Imorgon kväll ska vi gå ut och äta!!! Jaaaa wiiiii

bra

Living here between reasons to live

Idag såg jag en tant i rosa vans.........

I övrigt så har jag sovit i stort sett hela dan, ätit hamburgare till frukost och shoppat lite på Princes street.






Här får ni en ordentlig uppdatering.

Kollar på skotsk tv.
Det är himla tråkigt.

Vill kolla på "Come dine with me" men hittar inte kanalen!! Gah!
itv2, 3, 4 finns men inte 1.

Åh! Nu hittade jag Vänner. Det går också bra.
Okej.
Det var samma avsnitt som jag såg för en timme sen.

Byter.

Små tvättbjörnar som matas. Går bra.

Äter lite svenskt godis som blivit kvar, väntar på att Daniel ska komma hem om 3 timmar.. för då ska vi göra hamburgare! Vegetariska! Med pommes och majonäs till!
Jag är så van nu (fem dagar, men jösses liksom) att gå och lägga mig vid 9 så jag kommer vara jättetrött. Igår somnade jag vid 9. Halv 11 kom Daniel tillbaks från köket (massa matlagning för att rädda köttfärs) och jag var helt VÄCK. Hade noll koll. Har aldrig vaknat och varit så totalt förvirrad förut. Nån ringde min telefon halv 11?! (mitt i natten för mig nu ju). Det var det som startade förvirringen.

Det är förresten asjobbigt att jobba och inte speciellt kul (för det mesta), men Peter's Yard är det finaste café jag nånsin varit på och de gör det godaste kaffet, seriöst, jag nånsin smakat på. Ska se till att ta kort åt er så ni får se. Himla mysigt är det. ALLA väggar är gjorda av glas och det finns soffor, kuddar, bullar och en fin uteservering ute i det gröna i färgglada stolar.
Och min väg till jobbet går genom en park i soluppgången och en lång gata med en massa bed & breakfast ställen i gamla stenhus. Inte helfel.

Jag gör alla mackor, sallader, juicer, såser, hummus, sånt. Det gör jag. Annars springer jag mest runt och är förvirrad, dricker kaffe, äter croissants med majonäs eller pratar med arbetskamrater. Som är dessa:
  • Campbell. Bagare från Kalifornien som kallar mig "kid" och blandar skotska uttryck med bred amerikanska och bakar de godaste bullarna på denna planet. 
  • Anya. Polska som lärde mig göra gott kaffe. Kallar det mesta för "thing" och skyller på sin dåliga engelska som inte alls är dålig. Gör fina latte med hjärtan i. Flyttar tillbaks till Polen i oktober. Hennes dröm är att öppna ett dagis.
  • Ugne. Har inte en aning vad hon kommer ifrån. Hon är söt och har fina skor.
  • Chris. Han går mest bara omkring och är bakfull och glad och säger snälla saker till alla på rolig skotska.
  • Ruth. Ursöt tjej som hela tiden säger hi! thank you! sorry! och är allmänt hövdlig och snäll.
  • Sen har vi ett par svenskar och en norsk men de tycker jag inte om så vi skiter i det.Tycker de är dryga. Förresten så har jag jättesvårt att fatta vad norrmannen säger, han insisterar på att prata "svenska" med mig. Förstår 100 gånger mer när han pratar engelska. Ju.
Haha! Och så måste jag berätta om en kul sak. Som ni vet så har jag hand om att beställa varor till preppen där jag jobbar. Idag slängde (inte riktigt) norrmannen telefonen till mig och en okänd röst började prata i andra sidan luren. Ruskigt fort och på ruskigt mycket skotska. Jag började nästan skratta. Fattade inte ett SMACK! Eller, två ord lyckades jag få ur sitt sammanhang. SERIÖST. Inte mer. Juniper = företaget som leverar våra soppor, och monday. Jag hade tänkt på det innan och planerat att ringa dem på eftermiddagen - jag bad att få sopporna på måndag men borde sagt onsdag när jag beställde. De har nåt slags schema för sånt. Så jag sa nåt om ahh just det onsdag var det ja och babblade på lite om det och beställningen. "That's what I said" sa hon och ok sa jag. Så lite fattade jag.

Det är himla kul att ha kontroll över beställningarna förresten. Man ringer in och säger nåt random typ:
two boxes of oranges, 9 cucumbers, 10 boxes of chives.. sånt.
Dan efter kommer en glad gubbe runt 10-tiden och bär in allt jag beställt. Bara sådär. Så coolt.

Åh - och vi har även stammisar. Tre som kommer in varje morgon mellan sju och halv åtta, när jag är ansvarig för kassan. En kines som alltid beställer en flat white och ett gulligt par som beställer latte to go. Susan och Graham heter dom och är alltid glada och skämtar och är söta. Jag vill bli som dom när jag blir gammal.

Nej nu ska jag göra ett seriöst försök att hitta nåt bra på tvn.
Ha en fin onsdagskväll! Jag är ledig imorgon!!

Lite bara.



Daniel gjorde lasagne till mig. Mums!



Vi kollade på matlagningstv i säkert 4 timmar.



Drack lite vin, myste.



Världen utanför fönstret.

Dag två.

Hejhopp.
Sitter vid köksbordet och dricker jordgubbsmilkshake. Daniel står och lagar lasagne.
Jag har jobbat som en liten blå idag med. Imorgon har jag ansvar för hela köket, ordrar, att det flyter på, beställningar, och att allting blir klart i tid och har förberetts för dagen efter. Precis det som kockarna på Blakehead gjorde. Det känns coolt att jag har hoppat upp mig lite inom caféyrket.
Och alla delikata mackor som jag förbereder, med rökt lax och hummus och mozzarella och sånt får vi i personalen äta om det blir över till nästa dag. Och det blir det typ jämt tydligen. Så idag åt jag en baguette med mozzarella, basilika och tomat till frukost. Med godaste latten i stan till. Inte illa.
Nu ska jag vara lite social, har ju bara 5 timmar liv om dagen nuförtiden. Får ta vara på det..
Ska ta kort när jag har tid!!


Buss-buss-flyg-buss-buss

till Edinburgh.

Första dagen på jobbet idag.
Nio timmar EXKLUSIVE rast. (Jag hade en rast också. Faktiskt.)
Men det gick himla bra! Jösses vad jag lär mig fort! Jag har en talang för köksarbete tror jag. Jag fick hacka saker, blanda saker, koka soppa, servera soppa och skrika "SOUP READYYYY!" och pressa apelsiner i en rolig maskin och diska lite och göra müsli och mackor och hållas i min egna lilla värld. Väggen bakom disken där jag jobbade är gjord av glas=jag kan glo på människor hela dan. Och de kan glo på mig.
Om ett par veckor vill de att jag ska flytta fram till kassan i cafét. I alla fall varannan vecka. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Förrutom att det är en utmaning. Och utmaningar är kul.
Tre t-shirts och ett förkläde har jag fått. På cafét jobbar förutom jag två andra svenskar, en norrman, en amerikan, en polska och ett par stycken engelskfolk. De jag träffat hittils i alla fall.
Nu känner jag mig helt snurrig och uppe i varv, så som det blir när jag jobbar. Jag älskar eftermiddagarna när jag jobbat hårt. För hårt har jag verkligen jobbat idag. JA.
Från och med måndag har jag hand om hela preparationsavdelningen själv. Hjälp. Men kul.
Jag känner inte meningslös längre, jippi!

Nu ska vi till stan och köpa galgar! Det är stor festival i parken! Med karuseller och marknad och skit.

Mitt nya nummer är förresten: +44(0)7759 92 4877

Hejdå!

2 timmar

Lycka + förtvivlan = ont i magen & allmän förvirring.

Okej.

Nu är jag nästan färdigpackad.
Imorgon åker jag.
Detta blir förmodligen sista bloggningen från Sverige, sista inlägget på ett par dar.
Återkommer på lördag efter min första dag på jobbet! Om jag inte grillar. Handlar. Dricker vin. Picknickar. Eller däckar på sängen. Kanske har jag ork och tid att titta förbi lite snabbt på fredag.

Och bara så ni vet så kommer jag inte ha min mobil med mig, den har nu hamnat i Sofies ägo. Numera har jag en engelskspråkig rosa mobil från typ slutet av 90-talet. Känns det som. Den får ni numret till så fort jag skaffat ett! Och vill ni ha min adress så kan ni skriva det i kommentarerna så mailar jag.

Lovar att ta kort på min resa dit.
Tänk på mig och sånt. Jag är nervös. Tycker inte om att säga hejdå såhär på obestämd tid.

Telepatiska kramar till er alla.

Vi ses på andra sidan Nordsjön!



Hejhopp

Daniel lever turnéliv. Jag sitter hemma på en stol i köket och lyssnar på diskmaskinen.
På fredag bor vi ihop. Med en annan snubbe.
Idag firar vi 1 år och 7 månader.
Hurra! ♥


På min högra axel.

Här sitter jag. I köket. Vädret är grått och trist men enligt termometern är det varmt.
Snart ska jag steka pannkakor. Sista lunchen jag lagar till pappa.

Daniel är ute på turné. Cardiff, London, Leeds.
Så första natten i Edinburgh får jag sova själv.
Gå till jobbet som vem som helst.

Och så måste jag packa. Komma ihåg allt som ska packas.
Osthyvel.
ipodsladd.
Hårspray.
Sånt.

Försvinn dumma ångest, kom friheeeet!
(Ingen frihet utan ångest hör jag Lisa tänka nu.)
Eller så är det jag som gör det.
Eller så är det min inneboende Sartre.
Han som sitter på min vänstra axel.
Han delar den med teckenguden, trots att de tjafsar ibland.
De förstår varandra.
Förstår det där med ångest.

Nu blir det pannkakor.


En dag på kinnekulle













































Nu ska vi åka och bada!!

Trevlig kväll på er!

Tänker jag när jag sitter i trädgården och äter knäckemackor med hummus och dricker apelsinjuice och känner att livet är härligt:




Hej Ångest.

RSS 2.0