Här får ni en ordentlig uppdatering.

Kollar på skotsk tv.
Det är himla tråkigt.

Vill kolla på "Come dine with me" men hittar inte kanalen!! Gah!
itv2, 3, 4 finns men inte 1.

Åh! Nu hittade jag Vänner. Det går också bra.
Okej.
Det var samma avsnitt som jag såg för en timme sen.

Byter.

Små tvättbjörnar som matas. Går bra.

Äter lite svenskt godis som blivit kvar, väntar på att Daniel ska komma hem om 3 timmar.. för då ska vi göra hamburgare! Vegetariska! Med pommes och majonäs till!
Jag är så van nu (fem dagar, men jösses liksom) att gå och lägga mig vid 9 så jag kommer vara jättetrött. Igår somnade jag vid 9. Halv 11 kom Daniel tillbaks från köket (massa matlagning för att rädda köttfärs) och jag var helt VÄCK. Hade noll koll. Har aldrig vaknat och varit så totalt förvirrad förut. Nån ringde min telefon halv 11?! (mitt i natten för mig nu ju). Det var det som startade förvirringen.

Det är förresten asjobbigt att jobba och inte speciellt kul (för det mesta), men Peter's Yard är det finaste café jag nånsin varit på och de gör det godaste kaffet, seriöst, jag nånsin smakat på. Ska se till att ta kort åt er så ni får se. Himla mysigt är det. ALLA väggar är gjorda av glas och det finns soffor, kuddar, bullar och en fin uteservering ute i det gröna i färgglada stolar.
Och min väg till jobbet går genom en park i soluppgången och en lång gata med en massa bed & breakfast ställen i gamla stenhus. Inte helfel.

Jag gör alla mackor, sallader, juicer, såser, hummus, sånt. Det gör jag. Annars springer jag mest runt och är förvirrad, dricker kaffe, äter croissants med majonäs eller pratar med arbetskamrater. Som är dessa:
  • Campbell. Bagare från Kalifornien som kallar mig "kid" och blandar skotska uttryck med bred amerikanska och bakar de godaste bullarna på denna planet. 
  • Anya. Polska som lärde mig göra gott kaffe. Kallar det mesta för "thing" och skyller på sin dåliga engelska som inte alls är dålig. Gör fina latte med hjärtan i. Flyttar tillbaks till Polen i oktober. Hennes dröm är att öppna ett dagis.
  • Ugne. Har inte en aning vad hon kommer ifrån. Hon är söt och har fina skor.
  • Chris. Han går mest bara omkring och är bakfull och glad och säger snälla saker till alla på rolig skotska.
  • Ruth. Ursöt tjej som hela tiden säger hi! thank you! sorry! och är allmänt hövdlig och snäll.
  • Sen har vi ett par svenskar och en norsk men de tycker jag inte om så vi skiter i det.Tycker de är dryga. Förresten så har jag jättesvårt att fatta vad norrmannen säger, han insisterar på att prata "svenska" med mig. Förstår 100 gånger mer när han pratar engelska. Ju.
Haha! Och så måste jag berätta om en kul sak. Som ni vet så har jag hand om att beställa varor till preppen där jag jobbar. Idag slängde (inte riktigt) norrmannen telefonen till mig och en okänd röst började prata i andra sidan luren. Ruskigt fort och på ruskigt mycket skotska. Jag började nästan skratta. Fattade inte ett SMACK! Eller, två ord lyckades jag få ur sitt sammanhang. SERIÖST. Inte mer. Juniper = företaget som leverar våra soppor, och monday. Jag hade tänkt på det innan och planerat att ringa dem på eftermiddagen - jag bad att få sopporna på måndag men borde sagt onsdag när jag beställde. De har nåt slags schema för sånt. Så jag sa nåt om ahh just det onsdag var det ja och babblade på lite om det och beställningen. "That's what I said" sa hon och ok sa jag. Så lite fattade jag.

Det är himla kul att ha kontroll över beställningarna förresten. Man ringer in och säger nåt random typ:
two boxes of oranges, 9 cucumbers, 10 boxes of chives.. sånt.
Dan efter kommer en glad gubbe runt 10-tiden och bär in allt jag beställt. Bara sådär. Så coolt.

Åh - och vi har även stammisar. Tre som kommer in varje morgon mellan sju och halv åtta, när jag är ansvarig för kassan. En kines som alltid beställer en flat white och ett gulligt par som beställer latte to go. Susan och Graham heter dom och är alltid glada och skämtar och är söta. Jag vill bli som dom när jag blir gammal.

Nej nu ska jag göra ett seriöst försök att hitta nåt bra på tvn.
Ha en fin onsdagskväll! Jag är ledig imorgon!!

Kommentarer
Postat av: Anne

Allt det där later bade jobbigt och jättespännande! coolt.

2009-06-10 @ 21:35:37
Postat av: Isabell

en jag träffade i litauen hette Ugne :P

2009-06-11 @ 10:11:41
URL: http://janovesjakalen.blogg.se/js
Postat av: a

Jösses vad du får jobba och så mycket saker att tänka på så det blir rätt.... Jag är jättestolt över dig!!

2009-06-11 @ 14:40:51
Postat av: Lisa

haha :)

vill prata med dig på något mer riktigt sätt. det här räknas inte. om teven här till exempel.

2009-06-11 @ 22:48:38
URL: http://homsan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0